9/8-18 simskola

God morgon.
 
Det är nu andra veckan som är i full gång med vardagsbestyren. Jag märker på Filippa att det ta på krafterna att börja på ny skola med allt nytt för henne måste jag väcka på morgonen vilket jag aldrig annars behöver göra. I går sade hon att det är många barn på skolan som går i 2an som svär och hon tycker inte det låter kul. Mammas stora tjej. Låg och pratade om massor och hon fick berätta om sina tankar. Älskade barn!  
 
I går var vi på Filippas första simlektion, det gick super bra. Jag och Elvira fick gå ut från den poolen så länge. Men jag och Elvira badade lite till fram till när Elviras skar sig på något och började blöda. Då ville hon inte bada mera. Tur att vi var där tidigare så vi hann bada en stund innan lektionen. Måste säga att medley verkligen var snälla, jag gick till kassan och bad om plåster fick då även en lapp där jag fick gå två betala för en på entrén nästa gång.  Så himla snällt! 
 
Nej nu ska jag ta och väcka barnen så de hinner äta frukost innan skola/ förskola. 
 
Ha en toppen dag! 
 
Filippa fick en gympapåse, nyckelband, en bok om flodis och balonger igår. 
 
 
 

25/8-18 lördag

Hej hej.
 
Lördagen började kl halv 7 med att båda barnen vakna och var pigga och glada. Fram tills nu så har vi hunnit med frukost och att spela lite bingo. Nu leker barnen affär och jag sitter och tittar på från soffan med min kopp kaffe. 
 
I dag har vi fullt upp, barnens ridlektioner börjar igen. Vi ska till Häfla där det är marknad. Min mormor bodde där när hon var liten och min mormors morfar jobbade där och finns med på många foton. Känns lite som vår traditon att åka dit och jag är uppväxt med att åka dit. Jag vill gärna att barnen också ska bli medvetna om hur det var för och att deras förfäder jobbat och slitit där i smedjan.
 
Efter att vi varit på Häfla ska alla hänga med hem till oss i huset. Där vankas det kräftskiva, så himla gott. Så igår kväll gjorde jag två pajer, en tacopaj och en kräftpaj. Luktar jätte gott när jag öppnar kylen!
 
Hoppas ni får en bra lördag! 
Nu ska jag dricka mitt kaffe sen städa den inglasade altanen då vi ska sitta där och gotta oss. 
 
 

22/8-18 Mycket som händer.

Hej.
 
Oj vad mycket det händer just nu. 
Filippa hat börjat f-klass vilket får jättebra! Hon har en kompis som hon leker med varje dag. Vi bor grannar så när skolan är slut leker de alla 3 ute på gården.
 
Elvira är bland de äldsta på förskolan och trivs som fisken i vatten. 
 
Jag har börjat skolan igen.  Sista terminen och det är full fokus på  c uppsattsen. 
 
Jag ska på intervju nästa torsdag. 
 
Filippa håller på att få sina 6 års tänder. 
 
Livet är bra härligt just nu! 
 
I kväll har jag även pratat med bästis och vi har bestämt en helg när jag ska ner till henne. Då blir det te, mys och ullared.