Går in i vecka 26 i dag! <3<3<3

Gravid i vecka 25 (graviditetsvecka 26)

 

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

 

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

 

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

 

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

 

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

En dag till!

En dag till med näsduken och mjukiskläder på! Vill bli frisk! Inte sovit bra i natt pga ont i revbenen och näsan som rinner!! Men ska inte klaga kunde haft det värre. Tråkigt att jag missar jobb!

Hoppas ni andra mår bra nu ska jag inta mitt hörn i soffan och sitta där i dag igen!!

Mina!

Min första tato som betyder "Evighet"
 
Min andra. Står mormor, som min mormor har skrivit! Är väldigt nära min mormor så bad henne göra det! <3
 
Min tredje. Står för alla mina syskon och mig. Vi alla börjar på M och heter Karlsson. Alla systrar har den som ett minne av vår bror! <3<3<3